Áruház lezárásra került ideiglenesen profiltisztítás miatt. Köszönjük érdeklődését.

Nyílik egy hely, ahol világít a ramen a sötétben - mindenképp látnod kell a képeket

Nyílik egy hely, ahol világít a ramen a sötétben - mindenképp látnod kell a képeket

Olyan jó, hogy kreatív emberek mindig voltak, vannak és lesznek is - olyanok, akik szükségét érzik, hogy mondjuk világító rament főzzenek.

Vannak dolgok, amelyek piaci rést töltenek be és hasznosak is, meg vannak, amelyek piaci rést töltenek be ugyan, de nincs kézzel fogható értelmük. Ezt hívjuk művészetnek! Mi lenne a világgal, ha csak a praktikumra törekednénk? Kiüresedne esztétikailag.

Ezzel a foszforeszkáló ramenezővel is pont az a helyzet: megszületett az ötlet, és meg is valósult. Lehet kérdezni, hogy miért, de mi inkább csak gyönyörködnénk benne.

Fotó: dashboard

A Coca-Cola korábbi designere, Ami Sueki, (az avantgarde design stúdió, a Zoo as Zoo alapítója) kitalálta, összefogott pár kreatív szakemberrel, például a Dashboard-dal, és pár év múlva megnyitották a Nakamura.ke-t, a világ első világító rament és dumplingot felvonultató éttermét

A dolog egyébként annyira friss, hogy maga a megnyitó sem zajlott még le. Január 30-án kerül sor rá egy pop-up esemény keretein belül, Atlantában, két helyszínen. A bulikon mindössze néhány kiváltságos vehet majd részt, és csak akkor, ha előre foglaltak helyet.

A beharangozó szerint világító dumplingok, ramenek, sake, shochu koktélok, alvilági teremtények várják a résztvevőket.

Fotó: dashboard

 

A világító ételek egyébként a Bombas & Parr nevéhez fűződnek, akik a világ első nem olvadó jégkrémét is feltalálták - ők rájöttek, hogy zselatin és kinin megfelelő arányú egyesítése (utóbbi a tonik alapanyaga, ugye) fekete fényben foszforeszkál.

WOW. Az eredményt úgy fokozták, hogy különféle ételfestékkel is játszadoztak. Isteni.

Fotó: dashboard

Ennek ellenére jó tudni, hogy az elkészült ételek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak - még ha nem is úgy festenek.

Sanszos, hogy hallunk még a csapatról.

 

Forrás: nosalty.hu

További hírek